ЕКСКЛУЗИВЕН ДОКЛАД – ТАЙНИТЕ НА МИЛЕНА

ЖЕНАТА МИСТЕРИЯ ЗАД НАЙ-ГОЛЯМАТА СВЕТОВНА БИНАРНА СХЕМА Е РАЗКРИТА

ЕВРОПЕЙСКИ КОРЕСПОНДЕНТ

Света на бинарната търговия вече опозна и изпитва страх от Израелският гражданин, създателят на цялата една индустрия, Илан Цоря. Мъжът отговорен за стотиците брандове в световен мащаб, измамил хиляди хора и управлявал най-подлите схеми в историята, днес е издирван от властите в няколко Европейски държави и избира да живее в бягство от правосъдието в продължение на години. Една от мистериозните личности  от тесния кръг на Цоря през годините, която успява да остане на далеч от очите на обществото е Милена Кабаджова.

Milena Kabadzhova – Ilan tzorya right hand

Докато Цоря умело убеждава, че тя е служител с незначителна функция в компаниите му ,в действителност картинката е далеч по-различна. Сигурен източник, свързан с криминалната организация, се свърза с ФИНЛИЙЙКС и ни запозна с достоверни документи удостоверяващи дълбоката мътна намеса и роля на Кабаджова в криминалния кръг „ЦОРЯ“. Невинно изглеждащата на пръв поглед Кабаджова, водила и координирала международни схеми свързани с изпиране на милиони евро източени от клиентите на измамните брандове управлявани от Цоря, ще се окаже една от елитните и обиграни измамници произлизащи от България.

ИЗПЪЛНЕНИТО

Въпреки твърденията на Цоря в безбройните му разпити, Кабаджова остава движещата сила зад безбройните извършени престъпления. Нейни дела са разпорежданията със финансовите средства, основаването на фирми фантоми и назначаването  на лица на различни позиции.

Голяма част от парите с които е разполага се наливат от съмнителната компания БИЗДЕВ ХОЛДИНГ Ел Ти Ди, скрита в Сейшелите, използвана като тунел за прехвърляне на средства към останалите от кръга „ ЦОРЯ“ компании.

В имейла си тя докладва за таксуването на един основните им клиенти:

С разрастването на схемата се ражда и нуждата от повече брандове. Насоките се дават от Цоря, изпълнението от Кабаджова:

Milena Kabadzhova and Ilan Tzorya – Buy Richdate.gb

На следващ етап сте свидетели на договаряне и закупуване на домейни, които в бъдеще ще послужат за създаването на измамните брандове от кръга „ ЦОРЯ“:

Buying domains for the CrowdWiz scam – Finleaks
Coordinating Scams

КООРДИНИРАНЕТО

Споменатата вече по-горе офшорка БИЗДЕВ ХОЛДИНГ ЕлТиДи е служела за прикритие на измамите водени от престъпния кръг на Цоря.

Отново според нашият източник, за свой параван Цоря поставя ниско поставени свои служители. Разрастването на схемата и появата на нови и нови брандове, налага нуждата да се привлекат все повече и повече „ управители“ на компании, чиито знания и опит са далеч от технологиите и онлайн индустрията. Полагайки подписите си те дори не подозират схемата в която Цоря ги въвлича. И точно тук се вмъква и прозорливата Кабаджова. Тя следва инструкциите на Цоря да не позволява името му да се появява където и да е и да заличава следи разкривайки го като действителен собственик. Сами се убеждавате колко разгневен е Цоря в кореспонденцията си с Кабаджова:

Ilan Tzroya making sure no PSP having his name

И така тя достига до желаната цел – нищо не подозиращи лица, назначавани за директори срещу обещаващи суми. Контактите си тя разраства по време на множеството посетени и организирани от самата нея международни конференции завършващи с партита до зори аранжирани с красиви компаньонки. След разкриването на схемите, наивните хорица остават на произвола да бъдат отговорни за множество измами за които дори и не подозират.

КРАЛИЦАТА НА ПРАНЕТО

Изключителна й роля в кръга „ Цоря“ се свързва с изпирането на крупни суми пари придобити от незаконни дейности. Мозък на банковите операции, Кабаджова , открива инвестиционни  проекти през които парите лесно и незабележимо се вливат и изпират чрез закупуване на недвижими имоти или закупуване на дялове на съществуващи компании, контролирани от Илан Цоря, но никога водещи до него в регистрите. Видно от имейла по-долу, Сър Цоря повдига идея, която се нуждае от изпълнение от Кралицата:

Money Laundering Czarina

С пълно осъзнаване за незаконните действия, Кабаджова прави несполучливи опити да забърка в гнездото си престижни компании, пренебрегвайки неколкократните предупреждения, че действията й са незаконни и в противоречие с Мерките против изпиране на парите/Anti-Money Laundering( AML) regulations/. Пример за това е предупреждението от страна на Исаак Армони( Isaac Armoni), международно признат и известен експерт по мерките за изпиране на пари към MoneyNetInt,  за това как въпреки безброй отправени предупреждения, със своите действия Кабаджова нарушава законите:

Milena – fully aware of the illegality of her actions – Finleaks

Като опитен експерт в прането на пари, Кабаджова е последвана, а услугите й са апетитно търсени от много други криминално проявени по света, разбира се срещу крупни комисионни прикрити под описанието “ processing fee” или в превод „ разходи за оторизации“ . Най-мащабно става въпрос за обмяната на средства с неясен произход, мръсни пари, срещу крипто валути. В извадка от кореспонденция със Началника си, тя го предупреждава, че измамният им бранд OPTION 888 е разследван от Interpol. Интересно, кой ли е информаторът на Царицата, за да ги известява при такива надвиснали опасности за свободата им? Но, изглежда това не е притеснение за получилата тайна протекция Милена Кабаджова, и тя продължава с дръзките си предложения. Уведомява Цоря, че е получила запитване за обмен/ изпиране/ на 2 милиона долара срещу Bitcoin:

Milena – laundering their illegal money

Невероятно, свидетели сме на две сериозни престъпления – възпрепятстване на правосъдието и пране на пари и то в две безобидни съобщения. Но това разбира се не може да притесни двама обиграни измамници и те продължават. Следващият им ход е – ИЗМАМАТА ТРАДОЛОДЖИК(Tradologic scam)

FinotechIO – Finleaks

TRADOLOGIC Scam

Една от най-мащабните схеми извършени от Цоря и обкръжението му е водещата му компания – TRADOLOGIC. Компанията, чийто основател и Изпълнителен директор е Илаб Цоря, притежава и оперира платформа за търговия с бинарни опции и от която са разпространявани стотици измамни white-label брандове, платформа, която разцъфтява с помощта на съмнителен  алгоритъм подсигуряващ загуба от страна вложенията на инвеститорите, вложения, които се озовават в джоба на Цоря.

Подозирайки края на Империята TRADOLOGIC, Цоря напуска дружеството, към което вече е успял да заблуди и привлече със своите вложения няколко бизнес партньора. Компанията, която продава заедно с алгоритъма и базата данни клиенти, се оказва едно кухо дружество носещо единствено търговската марка TRADOLOGIC. В основата на тази схема са най-близкото обкръжение на Цоря – Delzar Khalaf, който Цоря поставя на позиция като Финансов Директор на E&G.; Michael Golod, служител на Цоря, който в регистрите фигурира като Изпълнителен директор на Tradologic и разбира се Милена Кабаджова. Всички заедно подготвят и новият си план. Разработват нов уеб сайт – FINOTECH.IO, чрез който достигат до всички клиенти на TRADOLOGIC като ги уведомяват, че всички бъдещи техни месечни такси се пренасочват към новият уеб сайт на Илан. Разбира се никой към момента не подозира подлата схема в която ги въвлича Цоря.

Някои от клиентите на FINOTECH.IO се превръщат неволно в съучастнци

Кабаджова е първата, която осъществява контакт със собствениците на брандовете. Обаждания, имейли и дори отваря WhatsApp  групи, са каналите за комуникация, където тя изрично ги информира къде трябва да превеждат таксите си. Изисква информация, която трябва да й бъде предоставена, за да ги включи и в услугите с Операторите на платежни услуги т.нар PSP, видно в един от разговорите с един от партньорите им в Сърбия,Марко.

Milena WhatsApp groups, with many of the white-label owners

Друг участник в процеса на преминаването към новата компания на Илан  и изпълнител на волята му е Делзар Калаф:

Tradologic royalty payments

Или, по всичко личи, как група безкрупулни  лидери като Цора и Кабаджова, предприемат и взимат решения за бъдещето на своите клиенти, собственици на брандове, като извличат и моделират огромна база данни, оставяйки ги в невидение и без алтернатива за избор. TRADOLOGIC остава една празна черупка, а клиентите подхвърляни като парцалени кукли и единствените с изгода остават криминалния кръг на Цоря начело с него самия.

След седмици в задълбочени проучвания на хилядите документи предоставени от нашият източник, ние сме с надеждата, че това са последните дни на Милена Кабаджова като свободна жена. Информацията представена тук, както и всички налични доказателствени документи, може да бъде достъпна на властите при поискване. Призоваваме към незабавни действия срещу тези опасни криминални лица.

Read more about this story

You can also read this article in English – Switch to English

Leave a Comment